Tencerede yoğurt nasıl yapılır

Bu yöntem, Kefir ve Peynir haricinde, tüm VIVO mayaların kullanımı için uygundur..

  • !
    Süt ile temas edecek tüm kapların temiz olması gereklidir.

Yoğurt yapımı için ihtiyacınız olan malzemeler:

  • Maya
  • Süt (1 şişe ile 1 litreden 5 litreye kadar süt mayalanabilir) 1 şişeden kasıt nedir? Eğer süt ise bir şişe sütten nasıl 1 litreden 5 litreye süt mayalanabiliyor.
  • Bir tencere, büyük havlu veya battaniye
  • 1

    Sütün hazırlanması

    Yoğun kıvamlı yoğurt.
    Yoğun kıvamlı yoğurt elde etmek için sütün 15-25 dakika arası kaynatılması gerekir. Böylece başlangıçtaki hacminin %15-20'si buharlaşır. Sütün kaynamasından sonra 45°C'ye soğumasını bekleyiniz. Yüksek proteinli yoğurt için 100ml'ye 4 gram özel süt de kullanabilirsiniz. Böyle bir sütü 45°C'ye kadar ısıtmak yeterli olacaktır.

    Daha az kıvamlı yoğurt.
    Normal süt kullanıyor ve kaynatma yapmıyorsanız elde edilecek yoğurt daha az kıvamlı olacaktır. Bu durumda sütün 45°C'ye kadar ısıtılması yeterli olacaktır.
    Mayanın eklenmesi başlığında İyice karıştırın.
  • !
    Yabancı bakterileri yok etmek için, çiğ sütün mutlaka kaynatılması gereklidir.
  • 2

    Mayanın aktif hale getirilmesi.

    VIVO mayalarının aktifleştirilmesi mecburi değildir. Kuru mayayı doğrudan süte ekleyebilirsiniz ya da bir çay bardağı süt içine veya doğrudan maya şişesi içinde etkinleştirebilirsiniz. Süt sıcaklığı 45°C, aktivasyon süresi ise 20-30 dakika arası olmalıdır.
  • !
    +47 °С’den daha sıcak süte maya eklemeyin!

    Mayanın aktif hale getirilmesi.
    VIVO mayalarının aktifleştirilmesi mecburi değildir. Eğer isterseniz, kuru mayayı, doğrudan süte ekleyebilirsiniz. Eğer isterseniz, VIVO mayasını, bir çay bardağı süt içince veya doğrudan maya şişesi içinde etkinleştirebilirsiniz. Süt sıcaklığı 45 ° C, aktivasyon süresi 20 - 30 dakikadır.
  • 3

    Fermantasyon

    Karışımı fermantasyon kabına (kavanoza, bir kap içine…) ya da mayayı doğrudan tencereye dökün. Ilık tutmak için, kabı büyük bir havlu veya battaniyeye iyice sarın. Karışımı, soğuk hava akımlarının olmadığı ılık bir yerde fermente olması için bırakın. Sıcaklığı 40-45°C'ye ayarlanmış bir fırını da kullanabilirsiniz. Bekleme süresi 6-8 saat arası veya bir gecedir.
  • 4

    Hazır olup olmadığının kontrolü

    Fermantasyon zamanı dolduktan sonra, ürünün yoğun kıvama geldiğinden emin olun. Değilse, fermantasyona 1-2 saat daha devam edin ve tekrar kontrol edin.
  • 5

    Soğutma, olgunlaşma, saklama

    Hazır olan ürün buzdolabında soğutulmalıdır. Ürünün tam lezzeti, buzdolabında 12-24 saat arası olgunlaşma sürecinden geçtikten sonra ortaya çıkar. Ürünü soğuttuktan hemen sonra da tüketebilirsiniz, tüketim süresi 5 gündür. Dilerseniz tüketmeden hemen önce meyve, kuruyemiş, bal, tahıl gevreği ekleyebilirsiniz.
VİVO Kalite Garantisi
  • Bir şeyler ters giderse üzülmeyin. VIVO Kalite Güvence Programı, harcadığınız süt ve maya maliyetinin 2 katını iade ediyor. VIVO uzmanları, hatanın nedenini anlamanıza yardımcı olacak ve bir dahaki sefere harika bir ürün elde etmek için mümkün olan her şeyi yapacaktır. VIVO garanti programı için, +90 212 939 85 77 numaralı telefonu arayın veya buraya tıklayın.
VİVO MAYALARI NEREDEN ALINIR?

Maya Çeşitleri, Sıkça Sorulan Sorular, Mayalar Hakkında

VİVO ÜRÜNLERİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ EDİNİN
Maya çeşitleri
Maya çeşitlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinin.
Sıkça sorulan sorular
Popüler soruların cevapları
Mayalar hakkında
VİVO canlı mayaların faydaları hakkında daha fazla bilgi edininiz