Nasıl evde kefir yapılır

Diğer mayaların aksine, VİVO “Kefir” mayası kullanıldığında, süt daha düşük sıcaklıkta (+22 .. +32 ° C) fermente olacaktır. Bu nedenle, oda sıcaklığının +22 ° C'nin altında olmaması koşuluyla, kefir oda sıcaklığında yapılabilir. Kefir; yoğurt makinesinde, "Kefir" fonksiyonu bulunan veya "+30 ° C" modu bulunan çok fonksiyonlu pişirme makinelerinde de yapılabilir.

“VİVO” Kefir mayasını, oda sıcaklığındaki süte ekleyin. Çalkalayın. Mayalanması için, 16-24 saat boyunca (+22 ° С altında olmayan) oda sıcaklığında bırakın. Yoğunlaşmasından sonra çalkalayın ve buzdolabında soğutun. Bitmiş ürünü buzdolabında en fazla 5 gün boyunca saklayabilirsiniz.

  • 1

    Sütün hazırlanması.

    Ev sütü, pastörize veya UHT süt kullanabilirsiniz. Bir şişe VIVO mayası ile 1 ila 3 litre sütü mayalayabilirsiniz.
    Ev yapımı (çiğ) sütü kaynattıktan sonra, süt +22 .. +32 ° C'ye kadar soğutulmalıdır.
  • 2

    VIVO mayasının eklenmesi.

    VİVO “Kefir” şişesi içeriğini süte (sıcak olmayan, +32 ° C!) dökün. Karıştırın (çalkalayın).
  • 3

    Fermantasyon.

    • oda sıcaklığında
    (sıcaklık +22 ° C'nin altında olmamalıdır)
    Mayalama, sütün orijinal ambalajında (bulaşık yıkamanıza gerek kalmayacağından dolayı uygundur) veya başka bir kaba dökülerek yapılabilir. Süt ve VIVO maya karışımını, cereyan olmayan, sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın. Karışımın sıcaklığı +22 ° C'nin altına düşmemelidir.

    • oda soğuksa
    Odadaki sıcaklık +22 ° C'nin altındaysa, karışımı yaklaşık +30 ° C'ye kadar ısıtın, karışımın sıcak kalması için, içinde ürün bulunan kabı büyük bir havluya sarın. Cereyan olmayan sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın.
    • Yoğurt makinesi / çok amaçlı pişirici kullanıyorsanız, üreticinin talimatlarına uyunuz. Fermantasyon süreleri sıcaklığa bağlıdır ve tabloda açıklanmıştır:
    Sıcaklık, °C 22–25 26–27 28–32
    Fermantasyon süresi, saat 16–24 14–16 12–14
  • 4

    Ürünü kontrol edin ve soğutun.

    Ürünü, tabloda belirtilen süre dolduktan sonra kontrol etmeniz gerekir. Ürünün kefir kıvamını aldığından emin olduktan sonra, ürün iyice çalkalanmalı ve soğutulmalıdır. Bitmiş ürün buzdolabında, 5 güne kadar saklanabilir.
    Bazen yoğunlaşma için ek 1-3 saat gerekebilir. Örneğin sütün fermantasyon sürecinde soğuması halinde böyle bir durum meydana gelir.

    Kefirin olgunlaşması
    Kefir, buzdolabında 12-24 saat bekletildikten sonra tam lezzet ve aromasını elde eder, ancak fermantasyondan hemen sonra da tüketilebilir.
VİVO Kalite Garantisi
  • Bir şeyler ters giderse üzülmeyin. VIVO Kalite Güvence Programı, harcadığınız süt ve maya maliyetinin 2 katını iade ediyor. VIVO uzmanları, hatanın nedenini anlamanıza yardımcı olacak ve bir dahaki sefere harika bir ürün elde etmek için mümkün olan her şeyi yapacaktır. VIVO garanti programı için, +90 212 939 85 77 numaralı telefonu arayın veya buraya tıklayın.
VİVO MAYALARI NEREDEN ALINIR?

Maya Çeşitleri, Sıkça Sorulan Sorular, Mayalar Hakkında

VİVO ÜRÜNLERİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ EDİNİN
Maya çeşitleri
Maya çeşitlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinin.
Sıkça sorulan sorular
Popüler soruların cevapları
Mayalar hakkında
VİVO canlı mayaların faydaları hakkında daha fazla bilgi edininiz